Ga naar de inhoud
Nieuws
29 maart 2023
De voordelen van een snelloopdeur

Snelloopdeuren. Wat zijn het precies, waarom heb je ze nodig en wat maakt het de investering waard? Gerard Stinesen, eigenaar van Tempodeur, vertelt je er alles over. Zo maak jij de juiste keuze voor de juiste Tempodeur.

Wanneer kies je voor een snelloopdeur

Een snelloopdeur – of snelroldeur – is in de basis een tochtwerende deur. “Door het snelle openen en sluiten ga je onnodig verlies van warme of koele lucht in een bedrijfspand tegen. Daarom worden snelroldeuren vaak toegepast in de industrie en de foodbranche”, begint Gerard zijn verhaal. “Bovendien voorkomt een goede snelroldeur aanrijdschades. Daarom vind je bij onze snelroldeuren altijd een zachte onderbalk. Dat is veel veiliger in gebruik.’’

Verschil tussen een snelloopdeur en een pendeldeur

“Een snelroldeur onderbreekt de luchtstromen tussen twee ruimtes in een gebouw, je houdt hiermee dus tocht tegen”, aldus Gerard. “Een pendeldeur of stroken gordijn doen in principe hetzelfde, alleen is er in het geval van de snelroldeur geen direct contact tussen de deur en de passanten. Dit maakt een snelroldeur vanuit hygiënisch oogpunt de juiste keuze, vooral voor de foodsector. En daarbij is goede klimaatbeheersing cruciaal, het is belangrijk dat ruimtes goed van elkaar gescheiden zijn. De tijd dat een deur open is, is bij een snelroldeur dan ook veel korter.”

Tips van Gerard bij aanschaf van een snelloopdeur

Gerard heeft een aantal goede tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een snelloopdeur. Hoor het van de expert zelf:

“Mijn eerste tips gaan over veiligheid. Let bij aanschaf van een snelroldeur altijd goed op of er een goede beveiliging op zit, zo voorkom je ernstige ongelukken en schades. Onze snelroldeuren zijn standaard voorzien van een Anti Crash Systeem over de volledige deurhoogte en lichtlijsten in het kozijn die de opening bewaken”, zo licht Gerard toe. “Ook een zachte onderzijde is essentieel. De deur stopt direct als het lichtgordijn iets detecteert. De zachte onderbalk is veilig in gebruik en de uitbreekfunctie voorkomt schades.’’

“Mijn tweede tip: let goed op of er stalen veren of aluminium profielen in het deurblad verwerkt zijn. Deze bemoeilijken het snel oprollen van de snelroldeur en geven extra geluidsoverlast. Ik adviseer een doorlopend strak doek dat snel en geruisloos opgerold kan worden.”

Voordelen op een rijtje

  • Snelloopdeuren zorgen voor goede tochtwering
  • De deur is heel kort open, dit zorgt voor een verbetering van het energieverbruik, zeker als er veel temperatuurverschil is tussen twee ruimtes
  • Werknemers ervaren meer comfort, zeker als ze in tochtige bedrijfshallen werken
  • Goede deuroplossingen dragen bij aan een lager ziekteverzuim en goede werkomstandigheden
  • Snelloopdeuren maken een goede klimaatbeheersing en goede afscheiding tussen ruimtes mogelijk (wat bijdraagt aan hygiëne-eisen)
  • De snelloopdeuren van Tempodeur zijn uitgevoerd met een krachtige aandrijving en een geluids- en onderhoudsarme elektromotor
  • Aanrijdschades worden tot een minimum beperkt door een lichtlijst in de zijgeleiding
  • De zachte ’flex edge’-onderzijde is buigzaam en geeft een veilig gevoel aan gebruikers
  • Een afdekkap over de rol en de motor is standaard inbegrepen

 

Advies op maat

Benieuwd naar ons aanbod snelloopdeuren? Neem snel een kijkje.
Weet je niet welke deur het beste past bij jouw vraag? Kom maar deur! Neem vrijblijvend contact met ons op, we adviseren je graag! Wist je dat we altijd maatwerk leveren?