Ga naar de inhoud
Nieuws
27 juni 2023
De gezichten achter Tempodeur: Patrick Timmermans

Van Groningen naar Zeeland en tussendoor nog even een stop in Amsterdam: Patrick rijdt het hele land door als monteur buitendienst. Hij is een bezige bij die pas weggaat wanneer er is gelachen.

Veelzijdige baan

Via een online vacature kwam Patrick bij Tempodeur terecht. “De vacature sprak me gelijk aan. Een diverse baan door het hele land waarbij je met klanten in contact komt. Dat trok me wel.” Patrick voegde de daad bij het woord en nu werkt hij alweer zo’n zeven jaar bij Tempodeur.

Wanneer Patrick aan zijn werkdag begint, weet hij vaak nog niet wat die dag hem gaat brengen. “Geen dag is hetzelfde, maar dat is juist het leuke eraan. Storingen worden namelijk niet gepland, ze overkomen je.” Het meeste energie haalt Patrick uit de elektrische deuren en storingen. “Vaak krijg je bijvoorbeeld een melding waarin het bedrijf zegt dat de deur niet meer sluit. Dan is het aan mij om het probleem te achterhalen en op te lossen. Dat uitzoekwerk vind ik erg leuk om te doen.”

Mensenmens

Naast het verhelpen van storingen houdt Patrick zich ook dagelijks bezig met het monteren van deuren. “We werken ook veel mee aan nieuwbouwprojecten. Dan wordt er een bedrijfspand neergezet en zorgen wij dat onze deuren erin komen. Ook hebben we veel renovatie projecten. Daarin is het altijd leuk om het verschil tussen de oude en nieuwe situatie te zien.”

“Mijn werk is pas gedaan wanneer ik een lach op de gezichten van mijn klanten zie. Wat dat betreft heb ik ook een adviserende rol en denk ik met onze klant mee. Dat klantcontact vind ik erg leuk.” Maar ook het contact met zijn collega’s waardeert Patrick heel erg. “De sfeer onder de collega’s is fijn en toegankelijk, iedereen staat open voor een praatje.”

Een bezige bij

Patrick zit niet graag stil. “Naast mijn werk als monteur heb ik al meer dan 12,5 jaar een eigen bedrijf in licht en geluid. Daarbij versterken we artiesten door heel Nederland om ze zo het best mogelijke podium te geven. En ook daar is mijn werk pas gedaan wanneer er is gelachen”, sluit Patrick – uiteraard lachend – af.